Hvad er ergoterapi?

Ergoterapi indebærer brugen af meningsfulde aktiviteter for at hjælpe personer, hvis liv er påvirket af udviklingsmæssige vanskeligheder, sygdom, skader og adfærdsmæssige vanskeligheder.

Hovedformålet med ergoterapi er at:

  • Øge deltagelse i aktiviteter i børnehave, skole, arbejde og fritid.
  • Øge uafhængigheden af hjælpemidler og andre personer.
  • Fremme og vedligeholde sundhed og den personlige sikkerhed.
  • Forhindre at personen bliver skadet.

En ergoterapeuts fornemmeste opgave er at fremme aktivitet og deltagelse. Når der i denne sammenhæng tales om aktiviteter, er aktiviteter alt hvad en person ønsker at deltage i for at få et liv, der for ham/hende giver livskvalitet. Hvilke aktiviteter der giver den enkelte person livskvalitet, er forskellig fra person til person. Derfor er en anden af ergoterapeutens opgaver at finde frem til, hvilke aktiviteter personen ønsker at deltage i, og hvad der skal til, udfra de forudsætninger vedkommende har.

Alle børn ønsker at lege, og for børn er leg en af de vigtigste aktiviteter at deltage i. Leg er sjovt, det giver et flow, så barnet glemmer tid og sted, og samtidig udvikler det barnets sansemotorik, erfaringsgrundlag, sociale spilleregler i forhold til andre børn og læring med mere. Børn, som ikke leger, har forskellige grunde til ikke at gøre det, og det kan jeg som ergoterapeut hjælpe med at finde ud af. En af ergoterapeutens spidskompetencer er aktivitetsanalyse – Hvad skal der f.eks. til for, at et barn kan deltage i en bestemt leg?

Som ergoterapeuter er vi rigtig gode til at analysere enhver aktivitet for at finde ud af, hvad der kan/skal gøres for, at børn/unge/voksne kan deltage i en aktivitet udfra de forudsætninger vedkommende har. Det være sig i leg, sport, vuggestue, børnehave, skole, arbejde, familielivet, spisning, af og påklædning, personlig hygiejne, tegne/male og skrive og mange andre aktiviteter.

Sikker e-mail

Hvis du gerne vil sende mig en mail, bedes du trykke på knappen herunder. Mailen du sender, er sikret via firmaet EasyMe, som er min dataansvarlige. Derfor er det muligt at sende personfølsomme oplysninger, hvis du har behov for dette.

Kontakt oplysninger:

Privatpraktiserende Ergoterapeut
Lone Olsen
Bjarkesvej 6, 1. tv.
3000 Helsingør

Mobil: 51 72 44 99