Råd og vejledning til forældre og personale

Nogle børn har ikke behov for direkte ergoterapeutisk behandling, da deres vanskeligheder kan afhjælpes med råd og vejledning. De personer, der omgiver klienten i hverdagen, vil få forslag til, hvordan klienten bedst muligt bakkes op i sin udvikling.

Det kan dreje sig om:

  • Aktivitetsforslag.
  • Kompenserende teknikker
  • At ændre på regler, rutiner og strategier i hverdagen

Eksempler på aktivitetsforslag:

Lege, legetøj, fritidsaktiviteter, træningsaktiviteter.

Eksempler på kompenserende teknikker:

Arbejdsteknikker, siddestillinger, ændre indretning af omgivelserne såvel inde som udenfor, så klienten kan kompensere for sine vanskeligheder.

Eksempler på regler og rutiner i hverdagen:

Skal Peter absolut stå op og ned af sine kammerater, når han skal tage tøjet af og på, når han ikke kan tolerere støjen og berøringer fra sine kammerater? Kan Søren holde nogle flere pauser, når han føler den indre motoriske uro, og eventuelt gå en tur op og ned af gangen på skolen?

Det er meget vigtigt, at det foregår i samarbejde med de personer, som er sammen med barnet i hverdagen, fordi det er dem, som kender barnets vaner, motivation og hvad de har en forkærlighed for.

Sikker e-mail

Hvis du gerne vil sende mig en mail, bedes du trykke på knappen herunder. Mailen du sender, er sikret via firmaet EasyMe, som er min dataansvarlige. Derfor er det muligt at sende personfølsomme oplysninger, hvis du har behov for dette.

Kontakt oplysninger:

Privatpraktiserende Ergoterapeut
Lone Olsen
Bjarkesvej 6, 1. tv.
3000 Helsingør

Mobil: 51 72 44 99