Hvordan hjælpes barnet?

Efter undersøgelse og vurdering af barnet vælges en eller flere behandlingsmodeller alt afhængig af, hvilke aktivitetsproblemer det handler om, og hvad barnet er i stand til at deltage i. Det kan dreje sig om:

 1. Direkte behandling
  Af Sensoriske Bearbejdnings Forstyrrelser.
  Nøgleordene i behandlingen er motivation og leg.
  Midlet i behandlingen af Sensoriske Bearbejdnings Forstyrrelser, er sansemotoriske aktiviteter. Ved hjælp af diverse redskaber ex. gynger, rullebrætte, hængekøje eller hvad man nu finder på for at få en motiverende leg i gang, er rammen for behandlingen. Jeg skaber de ydre rammer, så barnet bruger sin krop for at få stimuleret lige præcis de sanser, som vedkommende har vanskeligheder med. Det ser ud som en leg, og det skal det også – men hver leg er gennemtænkt, så barnet får stimuleret præcis de sanser, som vedkommende har brug for.
 1. En optrænende model
  Her drejer det sig om at etablere effektive færdigheder, såsom at forbedre finkoordinationen, balancen, mundmotorikken etc. ved at træne direkte med færdighederne.
  Det drejer sig også om i samarbejde med barnets forældre eller andre personer, som barnet er sammen med til daglig, at yde råd og vejledning til aktiviteter, som barnet kan udføre for at forbedre ex. finkoordinationen, balancen, mundmotorikken etc.
 1. En kompenserende model
  Her kan det dreje sig om at ændre i miljøet, undervise i brugen af nye hjælpemidler (alt fra en ny blyant, til en kuglevest til brugen af støjreducerende høretelefoner), eller teknikker/strategier til at overkomme den pågældende aktivitet.

Nogle børn får den nødvendige håndsrækning ved at forældre og andre relevante personer modtager grundig rådgivning og vejledning.

Andre børn har behov for individuel ergoterapeutisk behandling.

Behandlingen foregår oftest i barnets daginstitution eller skole i et egnet lokale, men kan også foregå i hjemmet hvis forholdene er til det.

Se under fanerne Integrated Listening System (iLs), Safe and Sound Protocol (SSP)Wilbarger ProgrammetOPT og SOS

 

Se under fanen: Skal jeg selv betale – Love og paragraffer.

Sikker e-mail

Hvis du gerne vil sende mig en mail, bedes du trykke på knappen herunder. Mailen du sender, er sikret via firmaet EasyMe, som er min dataansvarlige. Derfor er det muligt at sende personfølsomme oplysninger, hvis du har behov for dette.

Kontakt oplysninger:

Privatpraktiserende Ergoterapeut
Lone Olsen
Bjarkesvej 6, 1. tv.
3000 Helsingør

Mobil: 51 72 44 99