Hvad er Wilbarger Programmet?

Wilbarger Programmet er en intervention specifikt beregnet til børn og voksne med sensorisk intolerance – en tilstand med overreaktion på sensorisk påvirkning af et eller flere sansesystemer.

Formålet med Wilbarger Programmet

Formålet med denne intervention er, at øge klientens tolerance for de sansepåvirkninger, som bliver oplevet som ubehagelige og stressende, ved at skabe balance i nervesystemets funktion. Denne behandling benyttes til børn/voksne med sensorisk intolerance i moderat og voldsom grad.

Wilbarger Programmet består af

  1. Udredning af sansebearbejdningsmønstre gennem interview
  2. Indføring i den sensoriske diæt/dagsprogram
  3. Udførelse af Wilbarger Metoden

Wilbarger Metoden består af dyb trykbørstning gennem brug af specielt designet børste – Wilbarger Børsten (Therapressure Brush®) – efterfulgt af påvirkning af den proprioceptive sans (muskel-led sansen) gennem ledkompression.

Behandlingens effekt:

Den formodede virkning er, at man fremmer de funktioner i hjernen, som tolker og vurderer, hvorvidt vedkommende har gavn af, bør undgå, beskytte sig eller forsvare sig overfor den pågældende sensoriske påvirkning. Det formodes derfor at være tolkningen af sanseindtryk man ændrer på ved denne metode.

Klinisk erfaring viser, at børn og voksne kan få øget deres sensoriske tolerance ved konsekvent gennemførelse af Wilbarger Programmet. Desuden kan interventionen have en afspændende effekt, og måske reducere mental og kropslig uro hos klienten.

En anden effekt af Wilbarger Programmet kan være, at vågenhedstilstanden (arousal) spores ind på et normalt niveau, hvor den hverken er for høj eller for lav, men er lige tilpas til at udføre en given aktivitet (alertness), således at klientens opmærksomhed og koncentration opleves forbedret under aktivitet.

Se endvidere under fanen: Hvad er Sanse Modulations Forstyrrelser?

Sikker e-mail

Hvis du gerne vil sende mig en mail, bedes du trykke på knappen herunder. Mailen du sender, er sikret via firmaet EasyMe, som er min dataansvarlige. Derfor er det muligt at sende personfølsomme oplysninger, hvis du har behov for dette.

Kontakt oplysninger:

Privatpraktiserende Ergoterapeut
Lone Olsen
Bjarkesvej 6, 1. tv.
3000 Helsingør

Mobil: 51 72 44 99