Hvad er Sensoriske Bearbejdnings Forstyrrelser?

Sensory Processing Disorder(SPD) er det nuværende navn for den tilstand som rammer mindst en ud af tyve børn i USA(Lucy Miller, Sensational Kids 2006). På dansk benævnes tilstanden Sensoriske Bearbejdnings Forstyrrelser. Den er tidligere og bliver stadig omtalt som sanseintegrationsforstyrrelse, SI- dysfunktion og sansemotoriske forstyrrelser.

Børn/unge og voksne med Sensoriske Bearbejdnings Forstyrrelser kan have forstyrrelser med at registrere, organisere, integrere, fortolke og anvende sensoriske input fra egen krop og fra omgivelserne.

Forstyrrelser med bearbejdning af sensoriske input kan resultere i mangelfuld udviklet grov, – og finmotorik, og forstyrrelser med hensyn til selvregulering, intolerance overfor sanseindtryk, opmærksomhed, og koncentration.
Sekundært kan det resultere i lav selvtillid, adfærds, – trivsels, – og læringsvanskeligheder.

Kendetegnet ved børn med Sensoriske Bearbejdnings Forstyrrelser er, at deres sensoriske baserede forstyrrelser er kroniske og skaber store vanskeligheder i deres dagligdag.

Graden af forskelligheder varierer, som det gør med enhver tilstand. Nogle børn er kun påvirket i et enkelt sansesystem andre i flere. Symptomer fra den samme undergruppe kan være så voldsomme, at forældrene oplever dem lige fra barnet bliver født, eller så milde at det kan tage år, før end forældrene finder ud af, at barnet ikke fungerer optimalt i dets hverdag.

Mange børn udviser symptomer på Sensorisk Bearbejdnings Forstyrrelser, når de har en diagnose på en anden forstyrrelse, såsom Autisme Spektrum Forstyrrelse, ADHD/ADD, DCD/dyspraksi, Psykisk Udviklingshæmmede, Præmature eller Cerebral Parese m.m.

Sikker e-mail

Hvis du gerne vil sende mig en mail, bedes du trykke på knappen herunder. Mailen du sender, er sikret via firmaet EasyMe, som er min dataansvarlige. Derfor er det muligt at sende personfølsomme oplysninger, hvis du har behov for dette.

Kontakt oplysninger:

Privatpraktiserende Ergoterapeut
Lone Olsen
Bjarkesvej 6, 1. tv.
3000 Helsingør

Mobil: 51 72 44 99